SC

Scoutylvania VIII – 2018

În perioada 15-19 august, cercetaşii au participat la Scoutylvania, campul de vară organizat la Sasca Româna, județul Caraş-Severin.

Cercetași au acceptat invitația propusă de Georg on Marka, inginer la institutul de minerit de la Viena de a pleaca într-o goană pentru argint. Cadrul simbolic i-a transpus în anul 1750, când în zonă se extrăgea cupru și metale prețioase. Pe parcursul expediției, participanții au făcut tot posibilul pentru a obține cât mai mulți florini (moneda simbolică a campului) și a trece peste obstacolele puse de Vasilica (femeie din sat care consideră expediția un dezastru asupra zonei).

Miercuri, participanții au avut de îndeplinit o serie de provocări care i-au ajutat să se cunoască şi să îşi formeze patrula. Și-au ales numele de patrulă, și-au creat steagul și totemul, au cântat și au făcut poze împreună.

Joi, cercetaşii au avut un quest prin sat cu tot felul de provocări, doar cei mai norocoşi au reuşit să meargă cu căruța trasă de tractor sau să bea un ceai la casa sătenilor, bineînțeles nelipsind poveştile şi legendele zonei.

În ziua următoare cercetaşii au avut parte de un mini hike pe un deal înalt din apropiere, iar acolo patrulele şi-au arătat iscusința la tras cu arcul si la ştafetă pentru a încerca să câştige câți mai mulți florini .

Campul s-a încheiat cu o drumeție spre cascada Beuşnița. Pe drum cercetaşii au putut vedea tunelele săpate în piatră, cascada Văioaga şi lacul Ochiul Beiului care nu încetează să uimească prin albastrul intens. La întoarcere a avut loc promisiunea prin care un temerar, 2 voluntari adulți şi 3 lideri şi-au primit eşarfele de cercetaş.

0179

Seara a luat sfârşit cu premierea patrulelor şi cu un foc mare de tabără şinelipsitele cântece la chitară care şi azi ne îndeamnă să ne întoarcem pe Cheile Nerei.

 

Ana – temerar

A fost foarte frumos. Mi-am făcut prieteni noi și foarte multe amintiri. Mi-a plăcut că am avut foarte multe activități ca de exemplu hike-ul,jocurile,trasul cu arcul și nelipsitul foc de tabară.  M-am simțit excelent.

 

Sonia – senior

O ediție reușită de Scoutylvania, vremea a ținut cu  noi, sătenii din Sasca Română au fost foarte prietenoși, Georg s-a asigurat că ne vom distra, iar Vasilica nu ne-a încurcat chiar așa tare. În câteva cuvinte, pot spune că ne-am distrat, am gătit, am stat la cort, am mers în drumeție, dar cel mai important e că am făcut totul  împreună, astfel plecând din această ediție de Scoutylvania cu mulți prieteni noi și multe aventuri de povestit.

 

Oana – lider

A fi lider înseamnă să ai o responsabilitate față de ceilalți și să te dăruiești constant pentru a-i învăța pe copiii ceea ce cunoști, dar tabăra de la Sasca Română a însemnat mai mult de atât. Am explorat locuri noi cu temerarii, am râs și m-am distrat cu ei. Simțeam că am aceeași vârstă ca și ei, ceea ce mă transpunea în lumea lor. Promisiunea este momentul cel mai intens și greu pentru că îi vezi cum cresc în cercetășie.

IMG_20180816_105005

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *