11111

Scout Start 10

Scout Start, ajuns la ediția a 10-a, reprezintă campul de iarnă al Centrului Local Licos. Locația aleasă pentru acest an a fost Parcul Național Domogled, Valea Cernei în perioada 22-24 februarie, unde au participat temerari, exploratori, seniori, voluntari adulți și lideri.

Aventura cercetașilor începe vineri, 22 februarie, la Gara de Nord din Timișoara, unde trenul i-a dus către Băile Herculane, iar de-acolo și-au continuat călătoria cu microbuzul către Pensiunea Dumbrava.

După ce cercetașii au ajuns la pensiune, s-au instalat, au mâncat și au explorat locația, după care a urmat deschiderea campului.

La deschiderea campului au fost prezenți trei invitați speciali: Managerul și Camerista pensiunii, dar și un Jurnalist curios. În timpul momentului deschiderii campului, ceva neașteptat s-a întâmplat, mai multe sunete stranii se auzeau în depărtare, dar cercetașii nu s-au speriat așa ușor.

După o cercetare amănunțită, Jurnalistul a aflat următoarea poveste: 
„Scooby-Doo și Echipa Misterelor erau în drum spre Dumbrava, Valea Cernei, unde s-au raportat mai multe fenomene ciudate precum obiecte care se mișcă singure, sunete stranii și chiar siluete de om care dispar. ”

Managerul a adăugat: „Scooby-Doo și Echipa Misterelor au fost contactați de urgență pentru o altă misiune importantă, și pentru că știu că nu pot lăsa Dumbrava așa cum este, cer ajutorul cercetașilor din Timișoara. ”

Cercetașii au fost împărțiți pe patrule, și-au creat totemul care să-i apere de spiritele rele și au avut parte de un exercițiu, „Capture the Flag”,  pentru a se familiariza cu împrejurimile.

Cercetașii au arătat că sunt pregătiți pentru a înfrunta spiritele rele, așa că au mers la culcare, neștiind ce surprize vor avea mâine.

A doua zi, un fenomen al naturii și-a făcut apariția, zăpada a acoperit tot ce se putea în alb.

Înviorarea de dimineață, aer rece și curat, peisaj de iarnă, cercetași curioși de ce le rezervă ziua și un cățel foarte drăgăstos și dornic să ia parte la misterul pensiunii.

După ce au început ziua în forță, cercetașii sau pregătit de cel mai mare challenge, și anume hike-ul. Zăpada, munții, soarele, bulgăreala, un joc și fulgii scuturați de nori au făcut hike-ul de poveste.

După drumeție, ajunși la pensiune, cercetașii sau încălzit, iar fiecare patrulă a început să pregătească o scenetă inspirată din Scooby-Doo și Echipa Misterelor, scenete ce urmau să fie jurizate.

Am râs, ne-am simțit bine, am văzut cât de creativi și talentați sunt membrii fiecărei patrule, urmând ca cel mai frumos moment să își facă apariția. Acel moment este promisiunea, unde 5 temerari, 2 seniori și un voluntar adult vor purta cu mândrie eșarfele de cercetași.

Noaptea a continuat cu o chităreală pe măsură, unde fiecare notă muzicală a amplificat fericirea și i-a ajutat să uite de oboseala hike-ului.

Ziua de duminică a început cu înviorarea specifică dimineții, mâncat și pregătit pentru atelierele de comunicare și memes, abilități practice (marțipan), de antrenare pentru prinderea fantomei, dar și un atelier special pentru voluntarii adulți.

Trecură și atelierele, iar cercetașii s-au apropiat de sfârșitul campului. Cum în fiecare episod din Scooby-Doo și Echipa Misterelor se termină cu prinderea fantomei, la fel a fost și misiunea cercetașilor, iar pentru aceasta patrulele au trebuit să coopereze pentru a realiza o capcană pentru prinderea personajului negativ.

Rezultatul a fost un succes. Fantoma a fost prinsă, iar cercetașii au descoperit cine era și au fost șocați să afle că jurnalistul s-a aflat în spatele fenomenelor stranii. Fiind fiul proprietarului pensiunii vecine, jurnalistul, a vrut să saboteze pensiunea Dumbrava pentru a nu mai avea clienți.

Misterul a fost rezolvat de cercetașii Licos, care au dat dovadă de mult curaj, dar și de „gata oricând”.

Fericiți, cercetașii, au urcat în mașina misterelor și au pornit către o nouă aventură.

Scout Start 10 (3)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *