38186273_2137385026537578_3209233025661403136_n

ROVERWAY 2018

Sunt anumite momente și experiențe de care oricând ți-ai aminte de ele îți pun un zâmbet mare pe față și ți le amintești cu drag și nostalgie.

Dacă ai intreba cum a fost evenimentul pe oricare dintre noi, am fost 8 din Timișoara, vei afla 8 povești diferite și nu numai  pentru că fiecare percepe diferit lucrurile ci și pentru ca fiecare a fost în locurile diferite. Ne-am despărțit în patrule diferite pentru a cunoaște noi oameni și timp de 5 zile am hoinărit în zone diferite ale Olandei, ca mai apoi următoarele 5 zile să ne reîntâlnim în campul central din Zeewolde, unde am fost la propriu sub nivelul mării.

Așadar, cititorule,te las pe tine  descoperi prin rândurile de mai jos ce a însemnat Roverway pentru 4 din cei 8 participanți din Timișoara.

 

Adela

Pentru mine așa va rămâne în minte vara lui 2018 când am avut norocul de a ajunge în Olanda la Roverway. Toată experiența din Olanda a fost minunată de la lipitul ochilor pe geamul avionului pentru a vedea holderele olandeze până la plimbatul pe străzile marilor orașe și la mersul cu bicicleta pe litoralul mării Nordului. Roverway a însemnat diversitate, bucurie, noi prietenii și experiențe minunate.

 

Mihai

Participând nu la una ci la două ediții de Roverway pot să spun că este o experiență necesară oricărui senior. Roverway mi-a oferit cadrul să cunosc cercetași din toată Europa, să interacționez cu ei, să învăț și să aplic principiile europene și toate astea într-un cadru natural și sigur.

 

Iulia

Roverway a fost pentru mine prima experiență internațională de la cercetași și mi-a dat oportunitatea să înțeleg cât de mare și de însemnată e mișcarea cercetășească. Mai mult decât atât, mi-a dat oportunitatea să descopăr oameni deschiși și frumoși, alături de care am petrecut zile de neuitat, care mereu erau bucuroși să mă învețe ceva nou și cu care am schimbat povești, cultură și eșarfe.

Mai mult decât atât, a fost o experiență care mi-a arătat părți ale culturii locale la care nu aș fi putut avea acces în alt context. M-am plimbat printre mori de vânt și case cu acoperișuri din paie, am înotat și vâslit în unul dintre multele lor lacuri și am gustat feluri de mâncare la care nu m-aș fi gândit vreodată.

Încă țin legătura cu unii dintre vecinii mei de cort și abia aștept să îi cunosc pe cei din următoarea experiență.

 

Denisa

Pentru mine,Roverway a fost nu doar primul eveniment cercetășesc internațional la care am participat,ci și una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Am văzut peisaje superbe,m-am dat în canoe pentru prima oară,am fredonat ,,Riptide” alături de mii de cercetași din toată lumea,am avut oportunitatea de a află mai multe despre mișcarea scout din diferite părți ale globului,am primit la schimb eșarfe naționale pe care le păstrez expuse ca pe niște trofee și,nu în ultimul rând,mi-am făcut prieteni la nivel internațional, oameni extraordinari cu care țin legătura și acum.

 

38085247_1988527047838540_6828763976461975552_n

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *