44062877_240698249959187_4285809047040425984_n

Roverhood – Prima ediție

Înainte de debutul noului an cercetășesc, seniorii Centrului Local Licos Timișoara au avut parte de o aventură în viitor, călătorind 1000 de ani și descoperind o lume dominată de tehnologie, în satul Săcărâmb din județul Hunedoara, în perioada 12-14 octombrie. După căderea capitalismului în anul 2050, telefoanele inteligente au ajuns să controleze omenirea pentru a o salva de la autodistrugere, limitând acțiunile și controlul oamenilor asupra mediului înconjurător. Seniorii Licos au adus cu ei ajutoare din CL Nord Cluj, CL Mircea cel Bătrân, CL Cetatea Nordului, CL Dej, CL Craiova și CL Cetatea Roșie Sibiu.

Într-o seară senină de vineri, seniorii au ajuns la portalul care trebuia să îi ducă în viitor. Deplasându-se ca un singur organism prin portal, aceștia au reușit să ajungă teferi și nevătămați în anul 3018, unde au fost întâmpinați de Mihai. Acesta le-a explicat seniorilor ce s-a întâmplat în ultimii 1000 de ani și în ce stadiu au reușit oamenii să aducă planeta Pământ. Seniorii au înțeles atunci de ce libertatea acestora a trebuit limitată de tehnologie, însă au înțeles și gravitatea comportamentului oamenilor din epoca lor. Promițând să lase lumea un pic mai bună decât au găsit-o, aceștia încep aventura din viitor cu un ritual de cântece la anticul instrument denumit „chitară”, la un „foc de tabără artificial”.

Dis de dimineață, seniorii s-au trezit, s-au împărțit în echipe și au pornit într-o călătorie presărată cu provocări, prin sate antice, munți și păduri, pe unde picior de om nu a mai călcat de sute de ani. Aceștia au trebuit să înfrunte efortul fizic, să dea dovată de spirit de orientare fără ajutorul tehnologiei, să dovedească istețime prin dezlegarea unor enigme și să-și expună talentele creative. Chiar dacă unii dintre aceștia au întâmpinat dificultăți, cu toții au dus provocările la bun sfârșit. Pe înserat, aceștia au vizitat un vechi locaș de cult, distrus de fulgere, unde au avut ocazia să povestească sau să asculte poveștile de viață ale colegilor lor aventurieri. Într-un final, aceștia au asistat la un ritual străvechi, tradițional cercetășesc, în care doi dintre cei mai vrednici și-au depus promisiunea de cercetaș.

În ultima zi, au avut ocazia să intre în pielea unui personaj avantajat sau mai puțin avantajat în vechia societate și să afle mai multe despre diferențele dintre persoane. Toate aceste lecții le sunt folositoare pentru momentul când s-au întors în anul 2018, prin același portal, cu speranța că vor reuși să își aducă aportul în societate pentru a diminua din efectele comportamentului uman asupra mediului.

44219107_241569749872037_2846203573551759360_n

Sperăm că ce au învățat le va fi de folos și că acum se cunosc mai bine între ei, dar și pe ei înșiși și efectele pe care le pot avea propriile decizi. Dacă sunteți curioși cum a fost această experiență pentru ei, îi lăsăm pe ei să vă povesteacă:

Iulian

Prima experiență cu voluntarii și seniorii de la cercetași a fost interesantă, nu am mai
fost niciodată cu voluntarii și seniorii în tabăra.
Când mergeam în excursie și în drumețîi, deobicei eram coordonator sau ajutor, a fost
plăcut  îndeplinesc rolul de participant.
Ador  călătoresc și ador drumețiile, iar experiența mea din camp-ul Roverhood o pot descrie cel mai bine prin urmatoarea expresie: “The strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf”.
Crina

În cadrul campului Roverhood am adăugat un nou moment la evenimentele importante din viața mea. A fost ceva special și de suflet, în care mi-am depus promisiunea de lider, iar locația aleasă, Săcărâmb, a fost una pe măsură. Culori de toamnă, vremea și oamenii, totul a fost perfect și memorabil.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *