IMG_5848 (17)

Festivalul Luminii a adus zâmbete pe fețele a mii de timișoreni!

Festivalul Luminii a adus zâmbete pe fețele a mii de timișoreni!

În data de 26 mai, Parcul Rozelor a fost gazda celei mai mari ediții ale Festivalului Luminii. Cercetașii timișoreni au susținut ateliere și activități pentru copii și adulți, iar pe înserat, aceștia s-au putut bucura de un concert al tinerelor talente locale și un spectacol de jonglerii cu foc.

Festivalul Luminii (2)

Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în mai multe locații din România, de către cercetași, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieți de zi cu zi și de a le aminti că lucrurile mărunte din jurul lor le pot face clipa, ziua și viața mai bune.

Ediția aceasta a avut tema: “Natura și impactul nostru asupra acesteia”, iar activitățile au fost plănuite în jurul acesteia, plus activități sportive susținute de Decathlon și un atelier de prim ajutor susținut de Crucea Roșie.

Activitățile și atelierele au fost la un moment dat întrerupte de o scurtă ploaie de vară, dar acest lucru nu a descurajat nici cercetașii și nici timișorenii veniți să se distreze.

Atât copiilor, cât și tinerilor li s-au pregătit activități interesate, cum ar fi ateliere de handmade și activități cercetășești, au putut face schimb de cărți sau să bea un pahar de limonadă la zona Chill amenajată de 123FormBuilder.

După lăsarea serii, parcul a fost luminat de peste 7.000 de gulguțe (forme de hârtie cu o lumânare înăuntru), iar concertul, împreună cu spectacolul de jonglerii cu foc, au transformat parcul într-un tărâm de poveste, unde peste 300 de oameni au urmărit artiștii cu sufletul la gură.

Ediția cu numărul nouă a Festivalului Luminii al cercetașilor a fost o reușită. S-au putut observa sute de zâmbete în tărâmul acesta de basm, plin de lumină și muzică. Oamenii de toate vârstele au fost încântați de activități și ateliere și sperăm  bucuria lucrurilor mărunte nu va fi uitată până la anul!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *