56449008_2242452345815076_4532112175786885120_n

Campul de lupișori „Primăvara Galbenă”

Campul de Lupisori „Primăvara Galbenă” a avut loc la Centrul de Agrement Chevereșu Mare în perioada 29-31 martie.

După o lungă așteptare, lupișorii au plecat în prima lor aventură cercetășească.  Jucându-se și povestind, au ajuns într-un final la destinație. A urmat explorarea locației și familiarizarea cu aceasta, împărțirea camerelor, dar și masa de prânz la iarbă verde.

La deschiderea campului, lupișorii, au fost introduși în lumea magică a celor „ Trei Surori Urs”, poveste inspirată din animația „Fratele Urs”. Cunoscând povestea și personajele care îi vor îndruma pe toată perioada campului, aceștia s-au pregătit de primul lor atelier, și anume cel de construcții și pregătirea lemnului pentru focul de tabără.

După ce au arătat cât de bine se descurcă, a urmat partea creativă a zilei în care fiecare patrulă a trebuit să pregătească o scenetă, dar pornind de la tema ”Pierduți în pădure- Cum ajungem acasă?”. Și pentru a avea o interpretare reușită, lupișorii actori, și-au creat costume din ce materiale au avut la îndemână, iar într-un final a ieșit ceva minunat. Seara s-a lăsat, iar râsetele și vocea lupișorilor a răsunat. Fiecare patrulă a avut o reprezentație uimitoare.

Prima zi a trecut, iar lupișorii au rămas impresionați de câte lucruri frumoase au reușit să învețe, întrebându-ne ce vor face în următoare zi.

Ziua a doua au început-o cu înviorarea de dimineață, care i-a pregătit pentru o lungă drumeție.

Au mâncat și s-au pregătit cu cele necesare pentru câteva ore de hike, dar nici aici nu au lipsit activitățile. Fiecare patrulă a lucrat în echipă și s-au bucurat împreună de ce au reușit. După așa o drumeție, fiecare lupișor a mâncat și s-a relaxat pentru a avea energia necesară pentru a doua parte a zilei. A urmat atelierul de pictură, unde fiecare lupișor și-a pus imaginația pe forme din ipsos, iar cu lăsarea întunericului am avut parte și de o seară de povești spuse chiar de aceștia.

După o zi plină de activități, lupișorii, au avut parte de cea mai frumoasă surpriză, și anume promisiunea, dar și nelipsitul foc de tabără. A fost o seară care s-a încheiat cu cântec și fericire.

IMG_6694

 

Am ajuns și la ultima zi. O zi cu soare și plină de râsetele lupișorilor mândrii cu eșarfa la gât, care se joacă la umbra copacilor din pădure.

Cu pași repezi s-a apropiat și închiderea campului. Fiecare lupișor și-a pregătit rucsacul, a ascultat sfârșitul poveștii celor „Trei surori urs” și au primit badge-ul pentru primul lor camp în calitate de cercetași.

Au urcat în microbuz și de-abia au așteptat să ajungă acasă pentru a povesti aventura lor cercetășească, care a avut loc pe parcursul a trei zile frumoase primăvară.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *